Centar Stančić osvojio prvo mjesto na nogometnom turniru

Naši korisnici su i ove godine sudjelovali na nogometnom turniru ustanova za odrasle osobe koji se održao 18. rujna u dvorani Gradski vrt u Osijeku. Organizator turnira je, kao i prethodne dvije godine, bio Centar za pružanje usluga u zajednici Osijek – ” JA kao i TI”.

Kineziterapeut Tomislav Ravlić  ističe kako su pripreme za turnir odrađene s maksimalnim fokusom na tehničku i taktičku pripremu. Pritom nije nedostajalo zabave, veselja, pjesme i puno pozitivne energije. Pozitivan sportski prkos i inat, kaže Tomislav, doveo je naše korisnike i do ideje nadimka ekipe, a to je – Stančički banditi. Za himnu je pak izabrana pjesma – Svijet voli pobjednike. To je ujedno i pjesma koja je našu ekipu pratila kroz cijele pripreme i turnir, te su s njom bili prepoznatljivi i u Osijeku.

Na turniru je sudjelovalo 8 ekipa, raspoređenih u dvije skupine. Nakon prolaska skupine u kojoj je Stančić ostvario pobjede protiv Doma za odrasle osobe Lobor – grad 4:0 i Doma za odrasle osobe Zagreb – Mirkovec 3:2 te neriješenog rezultata s Domom za odrasle osobe Borova 2:2, u polufinalu su ih čekali pobjednici posljednje 3 godine, a ujedno i domaćini, Centar za pružanje usluga u zajednici Osijek – “JA kao I TI”. Utakmica je završila pobjedom naše ekipe 4:1 i samo ih je korak dijelio od onoga, što su svi potajno priželjkivali. U finalu ih je čekala ekipa Doma za odrasle osobe Borova, s kojom su u skupini odigrali neriješeno. Iako su cijeli turnir odigrali s velikom strašću i emocijom, u tom su finalu naši korisnici otišli korak dalje i dali posljednji atom snage. Utakmica je završila pobjedom naše ekipe 4:0 i to je bio znak da fešta može početi. Pjesma nije prestajala, kao što se nije skidao ni osmijeh s lica naših korisnika. Zlatne medalje i pehar prvaka Hrvatske, svakome od njih ostat će uspomena za cijeli život.

Po završetku turnira održan je prigodni ručak, ujedno i prilika da se korisnici svih domova i centara druže u ugodnoj i opuštenoj atmosferi. Hvala Centru za pružanje usluga u zajednici Osijek – “JA kao i TI” što je našu ekipu, kao i svake godine, lijepo i srdačno ugostio, te učinio da ovaj događaj bude zaista lijepa uspomena svakom sudioniku. „Stančičke bandite“ je cijelim putem kući pratila pjesma. Kako i ne bi kad su zlatne medalje bile oko vrata, a pobjednički pehar u njihovim rukama.