Centar Stančić nabavio pet novih vozila u sklopu projekta “Dva koraka dalje”

Centar za rehabilitaciju Stančić realizirao je nabavu dva hibridna vozila, osobnog automobila, mini busa te kombi vozila s rampom za osobe s invaliditetom koja je dio projekta „Dva koraka dalje“, sufinanciranog sredstvima Europske unije. Ova realizacija iznimno je važan dio projekta budući da naš Centar djeluje i provodi svoje usluge u ruralnim predjelima istočnog dijela Zagrebačke županije često bez organiziranog javnog prijevoza.

Kupovinom dvaju hibridnih vozila Stančić još jedanput pokazuje “ zelenu orijentaciju” svojeg djelovanja. Ta će vozila konkretno služiti mobilnom timu za pružanje izvaninstitucionalnih usluga djeci s teškoćama i njihovim obiteljima, a osobni automobil za pružanje usluga organiziranog stanovanja u Dugom Selu.

Posebno valja istaknuti kako ćemo nabavom specijaliziranog vozila povećati mobilnost teže pokretnih korisnika te tako i njihovu socijalnu uključenost što je temeljna poruka projekta „Dva koraka dalje“.

Mini bus će prioritetno služiti za pružanje usluga korisnicima udomiteljstva te prijevoz korisnika od udomitelja do Centra i povratno, čime se poboljšava kvaliteta života korisnika ali i udomitelja.

Ukupna vrijednost nabavljenih vozila iznosi 1.061.218,05 kuna.