Centar za rehabilitaciju Stančić organizirao prvi susret zborova socijalne skrbi Hrvatske „CHORRI ALLEGRI“

U četvrtak 23. studenoga u Glazbenoj školi u Dugom Selu održao se prvi susret zborova djelatnika socijalne skrbi Hrvatske. Susret je organiziran na inicijativu ravnateljice Centra Stančić, gospođe Sanjice Grbavac s ciljem međusobnog upoznavanja zborova iz raznih dijelova zemlje i idejom da se svake godine održava kako bi se mogao pratiti rad zborova u djelatnosti socijalne skrbi. Pjevanje u zboru i dijeljenje muzičkog iskustva s kolegama povećava produktivnost te unosi pozitivnu energiju u radno okruženje, no služi i za kvalitetno korištenje slobodnog vremena.

Susret je otvoren izvođenjem himne Republike Hrvatske zbora Centra Stančić te pozdravnim govorom ravnateljice Centra Stančić, a gostima su se obratili i gradonačelnik grada Dugog Sela gospodin Nenad Panian te načelnik općine Brckovljani, gospodin Tihomir Đuras.

Susret zborova CHORI ALLEGRI / VESELI ZBOROVI okupio je 9 zborova iz raznih dijelova Hrvatske, te je bio natjecateljskog karaktera. Žiri u sastavu: Mario Bokun, član zbora HNK Zagreb, Ana Jaklinović, voditeljica renomiranog ansambla Jane i Mješovitog pjevačkog zbora Petar Zrinski te ravnateljica Osnovne škole Josipa Zorića, gospođa Mara Mamuza nisu imali nimalo lagan zadatak.

Prvi je nastupao zbor Centra Stančić s voditeljem zbora, Markom Antolkovićem. Izveli su tradicionalnu makedonsku pjesmu „Jovano, Jovanke“ i tradicionalnu hrvatsku pjesmu „Pet vu kleti“.

Drugi je nastupao zbor Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava pod vodstvom gospođe Ljiljane Paramen. Izveli su pjesme „Ružo moja crvena“ i tradicionalnu Afro-Američku, gospel, „This Little Light of Mine“.

Treći se predstavio zbor Doma za odrasle osobe Lobor-grad s pjesmama „Lobore, Lobore, moj mali raj“ i „Zvona sv. Ane“.

Dalje je nastupao zbor Doma za odrasle osobe Petrinja s tradicionalnom pjesmom „Prosijala sjajna mjesečina“ i pjesmom „Ako te pitaju“.

Nakon njih se predstavio zbor iz Osijeka iz Centra za pružanje usluga u zajednici „JA kao i TI“ s pjesmama „Pjevat će Slavonija“ i „Meni trebaš ti“.

Pjesmama „Linđo“ i „Tango“ koje su dobile ovacije publike predstavio se zbor Doma za odrasle osobe Borova.

Zatim je zbor Centra za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner izveo pjesme „Kuća puna naroda“ i „Dajen ti rič“.

Zbor Doma za odrasle osobe Ljeskovica, izveo je pjesme „Oko garavo“ i „Dođi“. Veseli Slavonci oduševili su publiku.

Na samom kraju natjecanja nastupio je zbor Plejbek Centra za odgoj i obrazovanje Vinko Bek pod vodstvom Ivane Klubička uz pratnju Ivana Prpića na gitari. Izveli su pjesme „U ljubav vjerujem“ i „Don’t stop me now“.

Nakon završetka natjecateljskog dijela, voditelji programa psihologinja Klara Zečević-Božić i kineziterapeut Tomislav Ravlić, službeno su zahvalili ravnatelju Glazbene škole Dariju Cebiću jer je ustupio prostor za održavanje natjecanja, a ravnateljica Centra Stančić uručila mu je poklon kao znak pažnje. Zahvalili su i gospodinu Zvonimiru Ćuriću iz fotografskog studija Fotkalo iz Vrbovca jer je omogućio da susret zborova ima uspomenu kroz video i fotografije.

Ravnateljica Centra Stančić uručila je članovima žirija poklone kao znak zahvale za održavanje natjecanja te svim zborovima poklone kao zahvalu za sudjelovanje. Žiri je dodijelio posebne nagrade, prvu za najbolju izvedbu tradicionalne pjesme, zboru Centra Stančić te posebnu nagradu za simpatičnost zboru iz Osijeka iz Centra za pružanje usluga u zajednici „JA kao i TI“.

Nakon zbrajanja glasova, predsjednik žirija gospodin Mario Bokun,  proglasio je pobjednika 1. susreta zborova socijalne skrbi Hrvatske – zbor Centra za rehabilitaciju Stančić, koji će ujedno biti i domaćin natjecanja iduće godine.

Program je završio pjesmom „Neka cijeli ovaj svijet“ koju su izveli svi sudionici i solistica Marijana Jagatić-Petrinec.

 

 

Ana Jagatić-Petrinec,
članica tima za pripremu i provedbu projekata