Dan otvorenih vrata terapijskog jahanja u Centru Stančić

U ponedjeljak 24. lipnja, u Centru za rehabilitaciju Stančić održan je Dan otvorenih vrata terapijskog jahanja. Terapijsko jahanje je jedna od usluga koje provodi Centar Stančić za djecu s teškoćama, a ove godine obilježava 22 godine postojanja u Centru Stančić.

Na Dan otvorenih vrata odazvala su se djeca iz Dnevnih centara Vrbovec i Dugo Selo, ali i odgojiteljice iz DV Medvjedići Rugvica i iz DV Vrbovec Jug s kojima Dnevni centri ostvaruju lijepu suradnju.

Sve goste je pozdravila ravnateljica Centra Stančić, gospođa Sanjica Grbavac. O programu terapijskog jahanja te o radu svog tima ukratko je ispričala voditeljica Lorena Draženović. Voditeljica je objasnila koje su sve dobrobiti terapijskog jahanja za djecu s teškoćama i pokazala na primjerima zašto je terapijsko jahanje važno. Uslugu terapijskog jahanja trenutno koristi dvadesetak djece i 5 odraslih korisnika smještenih u sjedištu Centra Stančić.

Polaznici usluge terapijskog jahanja pokazali su svojim roditeljima i svim okupljenima što su sve kroz godinu naučili. Dan je protekao u odličnom raspoloženju uz puno zabave.