Događanja u dislociranoj jedinici organiziranog stanovanja Sesvete /Jelkovac

  • IZLOŽBA SLIKA I TAPISERIJA U GKZ NOVI JELKOVEC

Tijekom svibnja i lipnja mogli ste pogledati izložbu  likovnih radova  Željkice Orešković i izložbu tapiserija  Danice Kunić.

Izložbe su postavljene u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice  Novi Jelkovec te na odjelu za djecu i  mlade. Prilog o izložbama objavljen je i na službenim stranicama knjižnice.

  • NASTAVLJA SE SURADNJA SA ERF-om

Na zajedničkom sastanku na Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu s prof.dr.sc. Danijelom Bratković analizirana je  dosadašnju suradnja  te je  dogovoren nastavak provedbe vježbi i volontiranja studenata u Jedinici organiziranog  stanovanja  Jelkovec.

  • Festival jednakih mogućnosti

Od 23. do 25. svibnja 2017. na Trgu  bana Josipa Jelačića u Zagrebu sudjelovali smo na  Festivalu jednakih mogućnosti te  smo se družili sa ostalim sudionicima i stekli dosta novih prijatelja.

  • DODJELA NAGRADA I NASTAVAK SURADNJE

Stanari i asistenti stambene jedinice iz Rimskog puta prijavili su se na natječaj udruge Dan po dan i konkurirali za najljepši balkon u naselju. Balkon  stana ukrašava  ugao cijele stambene zgrade i proglašen je za jednim od najljepših te im je dodjeljena nagrada (prilog o tome objavljen je na službenim stranicama udruge Dan po dan i „Sesvetskog portala“).  Nakon dodjele nagrada nastavili smo  suradnju sa spomenutom udrugom te smo sudjelovali   na njihovim glazbenim i kreativnim radionicama u Novom Jelkovcu s ciljem promicanja i širenja socijalne osjetljivosti u zajednici.

O spomenutoj suradnji bilo  je govora na  televizijskoj emisiji   Z1  – „Zagrebe dobro jutro“.

  • IZLET U TRAKOŠĆAN

Za  jedanaest naših stanara  23.10.2017. god. organizirali smo cjelodnevni izlet u Hrvatsko Zagorje.

Najprije  smo posjetili jedinstveni i prelijepi dvorac Trakošćan a potom smo  ručali u Lepoglavi te obišli gradske znamenitosti. Ugodno druženje završili smo u Outletu  Roses, Sveti križ Začretje – obilazeći dućane i časteći se toplim napicima. Unatoč prohladnom vremenu, atmosfera i ukupan doživljaj viđenog bili su izvanredni.

  • RADIONICE U CENTRU MLADIH „RIBNJAK“

Tradicionalno smo nastavili odlaziti u Centar za mlade „Ribnjak“ na dramsko – kreativne radionice.

Centar mladih “Ribnjak ” i udruga Društvo za socijalnu podršku zajednički provode projekt „Ribnjak te zove“ . Cilj projekta je omogućiti  osobama s invaliditetom jednake mogućnosti uključivanja u kulturne sadržaje i programe Centra mladih “Ribnjak” te unapređivanje kvalitete života osoba s invaliditetom.