Druženje s Hrvatskim planinarskim društvom “Sveti Brcko” u Zelengaju

Članovi Planinarskog  društva “Sveti Brcko” okupili su  se u subotu 8. listopada, u jutarnjim satima na druženju u šumi Centra Stančić, Zelengaj. Po prvi puta su organizirali pješački hod štakorovečko-hrebinečkim bregom  pod nazivom “PEŠICE KROZ GORICE “, za koji se nadaju i vjeruju da će postati tradicionalan.

01Portal prenosi kako je planinarsko društvo tek nedavno osnovano, ali je odradilo već nekoliko planinarskih uspona kako bi upozorili na važnost kretanja i fizičku aktivnost. Predsjednik Hrvatskog planinarskog društva “Sveti Brcko”, gospodin Marko Dokmanić se pohvalio kako društvo već ima 50-ak članova te je pozvao i naše korisnike i zaposlenike da se učlane u društvo, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.

Centar za rehabilitaciju Stančić je šumu Zelengaj očistio i uredio stazama za šetnju te klupama za odmor. Cilj je bio da osim Centru, šuma služi i svima u lokalnoj zajednici za druženje i rekreaciju. Pješačkom pohodu “Pešice kroz gorice” odazvala se i ravnateljica Centra Stančić, Sanjica Grbavac i načelnik općine Tihomir Đuras.

Nakon šetnje, sudionike je dočekala bogata gastronomska ponuda, domaća glazba i kulturni program u organizaciji KUD-a OSS Lupoglav.

Iz kratkog  video zapisa  možete vidjeti djelić dobre atmosfere koja je tamo vladala…

 

01Portal je objavio članak koji je na svojoj Facebook stranici podijelilo i planinarsko društvo “Sveti Brcko”.


Fotografije iz članka su preuzete s 01Portala.

 

Ana Jagatić-Petrinec