Dugoselski vrtićanci posjetili stolarsku radionicu Centra Stančić

Radni Centar za rehabilitaciju Stančić u Dugom Selu organizirao je prigodnu radionicu za korisnike i djecu iz Dječjeg vrtića Dugo Selo pod nazivom „Izrada i ukrašavanje drvenih ukrasa u obliku srca“.

Radni Centar Stančić pod vodstvom Branke Babić Seke ugostio je djecu iz gradskog vrtića na stolarskoj radionici koju vodi stručni radnik Mario Brčić. Djeca su posjetila stolarsku radionicu na inicijativu odgojiteljice Ivane Brekalo, a u organizaciji odgojiteljica Nikoline Kelava, Ivane Brekalo, pedagoginje Sanje Pendelić i Nikoline Bošnjak te uz podršku ravnateljice Dječjeg vrtića Dugo Selo, Draženke Sesan.

Djecu su u Radnom Centru dočekali veseli i ljubazni korisnici i djelatnici, a voditeljica Branka Babić Seke je uvela uzbuđenu i nestrpljivu dječicu u stolarsku radionicu. Voditelj radionice Mario Brčić upoznao je djecu s alatom i materijalima te im omogućio neposredni doživljaj obrade i izrađivanja predmeta od drveta. Objasnio im je i što se sve može izraditi od drveta, koji uređaj za što služi te kako se pokreće.

U drugoj fazi radionice kreativni djelatnici su osmislili i pripremili djeci ukrašavanje različitim materijalima u obliku srca povodom nadolazećeg Valentinova. U radionici su sudjelovali svi korisnici, djeca te djelatnici obje ustanove. Djeca su imala priliku vidjeti i ostale predmete koji nastaju maštom i suradnjom korisnika i djelatnika stolarske radionice. Izrađuju se mali sapuni u obliku srca od eteričnih ulja, prirodna kozmetika, drveni predmeti i maslinovo ulje u predivnim bočicama. Gosti stolarske radionice nisu odoljeli, a da ne kupe barem jedan predmet.

Iz vrtića ističu kako su dobiti ovog posjeta za djecu višestruke i veoma važne. Djeca su spoznala i usvojila gospodarsku i društvenu kompetenciju, a najvažnija je spoznaja da različitost čini svijet bogatijim.

 

Ana Jagatić-Petrinec,
članica tima za pripremu i provedbu projekata