Fotografi pomogli djeci

Grupa ljubitelja fotografija organizirala je 6. prosinca prodajnu izložbu svojih uradaka u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo. Nakana ove akcije bila je pomoć Dnevnom centru Stančić koji djeluje u Dugom Selu i okuplja djecu od 2 – 6 godina. Svi posjetitelji koji su kupili fotografije izravno su pomogli korisnicima Dnevnog centra u nabavi pomagala i specijalizirane opreme.

Sama izložba obogaćena je glazbenim programom u kojem su sudjelovali članovi Tamburaškog sastava Policijske akademije iz Zagreba i članice vokalno sastava IVE iz Ivanić Grada. Pjesnikinja Štefica Vanjek čitala je svoje pjesme te je Centru poklonila nekoliko primjeraka svoje zbirke.

Organizaciju izložbe potakla je Anđelka Markić pozvavši grupu fotografa na donaciju svojih djela. Njima su u ime korisnika zahvalile ravnateljica Centra Stančić Sanjica Grbavac i voditeljica Dnevnog centra Snježana Jurakić. Zahvale su upućene svima koji su pridonijeli organizaciji humanitarne prodajne izložbe.

Istoga dana i sportaši su dali veliki doprinos u opremanju Centra. Odigrana je rukometna utakmica između MRK Dugo Selo i RK iz Bjelovara koju je pratilo više stotina posjetitelja. Sav prihod od prodanih ulaznica također je usmjeren za istu namjenu.

Svima koji ovih blagdanski dana sudjeluju u brojnim humanitarnim akcijama potrebiti upućuju riječi zahvale kakvu ljudi dobrih namjera i zaslužuju. No takve su pomoći potrebne i u drugo doba godine te se nadaju kako neće biti zaboravljeni ni nakon blagdana. No mnogi zaokupljeni proslavama i svojim životima ne zamjećuju pozive djece u potrebi. Nadajmo se da će se led oko njihovih srca otopiti do sljedećeg poziva na humanost.

http://www.dugoselska-kronika.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=1979:fotografi-pomogli-djeci&catid=94&Itemid=502