Izložba radova s likovne kolonije u sklopu projekta “Tri koraka dalje”

U Narodnoj knjižnici Vrbovec otvorena je izložba slika s likovne kolonije koja je u Centru za rehabilitaciju Stančić održana u srpnju ove godine. Na likovnoj koloniji su sudjelovali Likovno-umjetničko društvo Dugo Selo, Likovno-umjetničko društvo Vrbovec, korisnici Centra za rehabilitaciju Stančić te gosti iz Ukrajine. Umjetnici su predstavili sebe i svoje radove, a uz međusobno druženje te druženje s korisnicima, razmjenjivali su kreativne i inspirativne ideje u ugodnom ozračju.

Korisnici Centra Stančić dobili su mogućnost promatrati kako nastaju umjetnička djela raznih stilskih izričaja u modernističkom ili tradicionalnom pristupu umjetnosti. Motivi su bili pejzaž i mrtva priroda te je nastala nova bogata zbirka slika koja i inače krasi zidove Centra Stančić, uvodno je navela gospođa Sanja Tarandek, mag.educ.art.

Zamjenica ravnateljice Centra za rehabilitaciju Stančić, Ivana Kelebuh, istaknula je kako je izložba realizirana u okviru projekta “Tri koraka dalje” s ciljem dodatne senzibilizacije zajednice. Glavni cilj projekta je podizanje razine kvalitete postojećih socijalnih usluga te razviti nove socijalne usluge savjetovanja i pomaganja koje su usmjerene djeci s poremećajima u ponašanju i njihovim roditeljima. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, ukupne vrijednosti 7.547.249,92 kuna. Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec je partner projekta koji se počeo provoditi krajem lipnja 2021. godine.

Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Vrbovca, Marko Belošević, a radove je u izlozima knjižnice moguće pogledati do kraja studenog.

Fotografije su preuzete s portala Prigorski.hr.

 

Ana Jagatić-Petrinec