OBILJEŽAVANJE DANA CENTRA UZ SVEČENO OTVARANJE SENZORNOG VRTA ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Uz nazočnost uzvanika, predstavnika lokalne samouprave-predsjednika Općinskog vijeća Brckovljana, Gradonačelnika Grada Dugo Selo, predstavnice Gradova  Zagreba i Vrbovca, dekanice Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta  te brojnih gostiju iz Centara za socijalnu skrb i domova socijalne skrbi, donatore  i partnere,  svečano je obilježena 64.godišnjica postojanja Centra za rehabilitaciju Stančić.

Tom prigodom otvoren je senzorni vrt koji je realiziran uz pomoć donacija HEP-a, Zagrebačke županije, Scott Badera, Dekore, te Zagrebačkog holdinga, podružnice Zrinjevac kojima je ovom prigodom uručena zahvalnica za donacije.  Voditeljica projekta Davorka Katarina Drempetić prisutnim gostima je iznijela više detalja o namjeni  Senzornog  vrta  – prostora  koji ciljanim odabirom aromatičnih biljaka djeluje na naša osjetila. Sastavni dio parka su sprave i jezerce za slušni, vidni i taktilni podražaj. Krajnji cilj je da korisnici kroz rad i igru razvijaju sva svoja osjetila nalazeći mir i zadovoljstvo u zelenom okruženju vrta.   

Ravnateljica, gđa. Sanjica Grbavac u svojem obraćanju gostima,  iznijela je presjek djelovanja jedne od najvećih ustanova socijalne skrbi koja zadnjih desetak godina intenzivno radi na transformaciji, te je između ostalog poručila svima okupljenima – „Naši rezultati i djela govore o našem radu i trudu svih djelatnika Centra kojima se ovim putem zahvaljujem“. Uz ravnateljicu, okupljenima su se obratili uzvanici, između ostalih i gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian čestitavši svima u Centru njihov dan uz riječi kako će ovaj njihov „novi vrt pružiti ljubav, pažnju i dodir svima, kako korisnicima tako i onima kojima je to  potrebno“. 

Svojim nastupom, današnju svečanost dodatno su uveličali  Dječji zbor Angelus iz Lonjice i Ženski vokalni sastav iz Vrbovca Lera.