Održana 1. KOKOSS konferencija na temu „Interdisciplinarnost kao resurs“

Od 23. do 25. veljače se u Vodicama u hotelu Olympia održana je  konferencija na temu Interdisciplinarnost kao resurs – sinergija i suradnja stručnjaka za otpornije i održivo društvo. Pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje konferenciju, po prvi put je  5 strukovnih komora koje okupljaju  edukacijske rehabilitatore, psihologe, psihoterapeute, socijalne pedagoge i socijalne radnike održalo zajednički skup.

Centar Stančić je aktivno sudjelovao na konferenciji s dva izlaganja i jednom radionicom koju su pripremile  Klara Mašunić, Marija Barišić, Antonija Smajo  i Nevena Barišić. Jedno od izlaganja bilo je usko vezano uz profesionalna iskustva u pružanju socijalnih usluga u okviru projekta „Tri koraka dalje“.

Plenarnim predavanjima i tematskim sekcijama bile su obuhvaćene teme kao što su Interdisciplinarna suradnja u radu s obitelji , interdisciplinarna suradnja u promociji mentalnog zdravlja, uloga stručnjaka u razvoju međuljudskih odnosa u cjeloživotnoj perspektivi u suvremenom društvu i slično.

Ana Jagatić-Petrinec,
članica tima za pripremu i provedbu projekata