Održana stručna konferencija pod nazivom “Razvoj socijalnih usluga u zajednici”

U petak 26. svibnja, u prostoru Pučkog otvorenog učilišta u Vrbovcu održana je stručna konferencija u sklopu projekta “Tri koraka dalje”. Program stručne konferencije je započeo himnom Republike Hrvatske koju je izveo zbor djelatnika Centra za rehabilitaciju Stančić. Kratko se pozdravnim govorom obratila ravnateljica Centra Stančić Sanjica Grbavac te je o projektu “Tri koraka dalje” govorila voditeljica projekta, Jasna Lesički.

U panel raspravi sudjelovali su gradonačelnik Grada Vrbovca Denis Kralj, izaslanik gradonačelnika Grada Dugog Sela Boris Savić, voditeljica ureda Hrvatskog ureda za socijalni rad Vrbovec Irena Martak, voditeljica ureda Hrvatskog ureda za socijalni rad Dugo Selo Nada Petković, predstavnica Dječjeg vrtića Vrbovec, pedijatar Dino Kramer iz Dugog Sela te predstavnica udomitelja iz Vrbovca.

Izlaganja i svoja iskustva u radu podijelili su profesor Nino Žganec s Pravnog fakulteta s temom “Razvoj socijalnih usluga u zajednici” i profesorica Danijela Bratković s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta s temom “Kvaliteta življenja osoba s invaliditetom u zajednici”.

U stručnoj konferenciji izlaganja su imali voditelji dislociranih jedinica organiziranog stanovanja Dugo Selo i Jelkovec, Branka Babić Seke s temom “Suradnja s lokalnom zajednicom” i Josip Jurakić sa suradnicima i gostima na temu “Prikaz suradnje s institucijama i nevladinim organizacijama. Izlagale su i voditeljice Dnevnih Centara Vrbovec i Dugo Selo, Ivana Kelebuh s temom “Nove metode u radu s korisnicima” i Snježana Jurakić o “Podršci roditeljima djece s teškoćama u razvoju pri integraciji” te njihovi suradnici. Iznesena su iskustva u radu i izložene su sve ostvarene suradnje koje djeluju već duži niz godina.

Sudjelovali su i predstavnici roditelja djece s teškoćama, kao i odrasli korisnici koji su aktivno uključeni u zajednicu te su iznijeli i svoja iskustva.

Ana Jagatić-Petrinec,
članica tima za pripremu i provedbu projekata