Otvorena izložba likovnih radova djece s teškoćama i odraslih osoba s invaliditetom “Četiri godišnja doba”

U Pučkom otvorenom učilištu u Vrbovcu otvorena je izložba likovnih radova koja je organizirana kao jedna od aktivnosti u sklopu provedbe projekta “Tri koraka dalje” Centra za rehabilitaciju Stančić. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije, s ciljem dodatne senzibilizacije, odnosno upoznavanja građana s mogućnostima djece s teškoćama u razvoju i odraslih osoba s invaliditetom te poboljšanja njihova položaja u društvu. Izložba je održana pod sloganom Zajedno za ravnopravniji svijet, zajedno za sretnije djetinjstvo”.

Izložbu je otvorio gradonačelnik grada Vrbovca, gospodin Denis Kralj, dok je ravnateljica Centra Stančić, gospođa Sanjica Grbavac uvodnom riječi zahvalila svim suradnicima za realizaciju izložbe kao i ravnateljici Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec, gospođi Sanji Prijatelj. Ravnateljica Centra Stančić je ujedno zahvalila i Gradu Vrbovcu za suradnju i svakodnevnu podršku u njihovom radu. Najavila je i skori završetak radova novog objekta Dnevnog Centra Vrbovec.

Tema izložbe “Četiri godišnja doba” uključuje likovne radove izvedene različitim likovnim tehnikama. Sve radove su izradila djeca s teškoćama u razvoju koja su korisnici Dnevnog Centra Vrbovec te odrasli korisnici smješteni u udomiteljskim obiteljima s područja Vrbovca i šire, kao i korisnici organiziranog stanovanja Centra za rehabilitaciju Stančić.

U izradu ovih likovnih radova uloženo je puno truda i vremena, a radovi će biti izloženi do 25. siječnja u prostoru Male galerije Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec. Svi posjetitelji se mogu najaviti u tajništvu POU Vrbovec.

 

Ana Jagatić-Petrinec
članica tima za pripremu i provedbu projekata