POMOĆ I NJEGA U KUĆI ZA GRAĐANE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

NAZIV PROJEKTA:   POMOĆ I NJEGA U KUĆI ZA GRAĐANE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

DONATOR: Zagrebačka županija

SURADNICI: Centar za socijalnu skrb Vrbovec i Općina Vrbovečka Dubrava

VRIJEME TRAJANJA: 15. travnja 2014. – trajno

VRIJEDNOST: 20 000, 00 kn

CILJ I AKTIVNOSTI:

Opći cilj projekta je povećanje kvalitete življenja za starije i nemoćne građane te prevencija njihova institucijskog smještaja, dok se specifičnim ciljevima nastoji procijeniti i utvrditi objektivne potrebe starijih i siromašnih građana, održavati njihov dobar psihosocijalni status te senzibilizirati zajednicu za potrebe s kojima se susreću. Kroz aktivnosti projekta uključit ćemo starije i siromašne osobe koje nisu u mogućnosti adekvatno brinuti o sebi te im je potrebna savjetodavna i stručna pomoć. Naš tim stručnjaka, koji čine socijalna radnica, psihologinja i medicinska sestra uz suradnju s Centrom za socijalnu skrb Vrbovec i Općinom Vrbovečka Dubrava provode detektiranje građana na području Vrbovečke Dubrave kojima je potreban ovakav oblik pomoći utvrđujući njihove potrebe i planirajući usluge koje smo im u mogućnosti pružiti, poput pomoći u održavanju higijene, čišćenju i pospremanju, prijevozu do liječnika, obilasku medicinske sestre i psihosocijalne pomoći.

Centar za rehabilitaciju Stančić ima iskustvo i vrlo dobre mogućnosti za razvoj ovakvog tipa usluga. Iz navedenog razloga planiramo i dalje unaprjeđivati svoj rad kako bismo u kasnijim fazama projekta mogli ponuditi više usluga koje su našim sugrađanima potrebne, poput dostave obroka ili pomoći u njihovoj pripremi, ali i organizacije edukacija i stručnih rasprava s ciljem senzibilizacije stručne i šire javnosti o potrebama za pomoći i njegom u kući.

Ukoliko imate prijedloga, pitanja ili poznajte osobu kojoj bi ovakav oblik pomoći dobro došao slobodno nas kontaktirajte!