Potpisani su ugovori za izgradnju i rekonstrukciju objekata Dnevnih centara

U Centru za rehabilitaciju Stančić, dana 13.04.2021.godine potpisan je ugovor s izvoditeljima građevinskih radova vezanim uz provedbu projekta „Poboljšanje uvjeta za pružanje socijalnih usluga u zajednici/ POSUZ“ koji se provodi u sklopu Poziva „Unaprjeđenje infrastruktura za pružanje socijalnih usluga u zajednici osobama s invaliditetom kao podrška procesu deinstitucionalizacije”.

Projekt je vrijedan 11,7 milijuna kuna, a potpisivanju su nazočili partneri na projektu predstavnici gradova gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i Vrbovca Denis Kralj, te ravnateljice Centara za socijalnu skrb Dugo Selo Nada Petković i CZSS Vrbovec Irena Martak. Projekt je sufinanciran sredstvima iz EU fonda za regionalni razvoj dok je Republika Hrvatska, odnosno Ministarstvo financija i nadležno Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike osiguralo dodatnih 3,2 milijuna kuna. Projektne aktivnosti uključuju izgradnju Dnevnog centra Vrbovec, rekonstrukciju dva poslovna prostora u Dugom Selu te jednog u zagrebačkom naselju Novi Jelkovec čime će se korisnicima usluga organiziranog stanovanja omogućiti aktivnije uključivanje u radne i društvene aktivnosti te unaprijediti funkcioniranje Centra za ranu intervenciju i podršku djeci s teškoćama u Dugom Selu uz povećanje obuhvata korisnika i kvalitete socijalne usluge. Sve bi trebalo biti gotovo do prosinca sljedeće godine.

Veliko zadovoljstvo postignutim kao i zahvalu na podršci partnera izrazila je ravnateljica Centra Sanjica Grbavac te je naglasila kako ćemo uz podršku EU fondova i resornog Ministarstva, osigurati svoj djeci s teškoćama i svim osobama s invaliditetom socijalnu uslugu u njihovoj neposrednoj blizini gdje žive i kako više neće biti potrebe za odlascima u neka druga mjesta.