Potpisivanje ugovora za projekt „Dva koraka dalje“ vrijednog 11.439.695,68 kuna

16. travnja 2019. godine u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Ravnateljici Centra za rehabilitaciju Stančić, Sanjici Grbavac, uručen je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Poziva „Podrška daljnjem procesu deinstitucionalizacije i transformacije domova socijalne skrbi za osobe s invaliditetom“, Europskog socijalnog fonda za projekt „Dva koraka dalje“.

Odlukom o financiranju za provedbu su projekta odobrena bespovratna sredstava u ukupnom iznosu od 11.439.695,68 kuna na razdoblje od 36 mjeseci, odnosno od 16.04.2019. do 16.04.2022. godine.

Projektom se planiraju poboljšati uvjeti pružanja socijalnih usluga u zajednici uz istodobno povećanje njihova opsega: usluga rane intervencije, psihosocijalne podrške, boravka, integracije i savjetovanja kako bi se stvorili uvjeti za povećanje socijalne uključenosti djece s teškoćama i odraslih osoba s invaliditetom uz poboljšanje kvalitete života za njih i njihove obitelji.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, državna tajnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Margareta Mađerić, pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Zrinušić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar te pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ruža Hrga.