PROJEKT „ZA BOLJE SUTRA“ U CENTRU STANČIĆ

Kao nositelji oznake kvalitete Europskih snaga solidarnosti, početkom siječnja započeli smo s provedbom projekta „For a better tomorow“ u okviru Agencije za mobilnost i ESS.  Projekt nam je doveo dvoje mladih volontera iz Rusije koji će volontirati i stanovati u Stančiću do 30. studenog ove godine.

Ključni cilj  projekta je povećanje  angažmana  mladih te  promicanje socijalne uključenosti i jednakih mogućnosti. Projektne aktivnosti podijeljene su u dvije glavne komponente koje se sastoje od društveno korisnog  rada i stjecanje znanja o upravljanju  projektima. Prva komponenta aludira na neposredni  rad s osobama s invaliditetom (odraslima i djecom) putem sudjelovanja u interaktivnim  radionicama, njihovim uključivanjem u terapijsko jahanje, glazbene i umjetničke radionice i slično.  Izvođenje navedenih aktivnosti planira i prati stručno  osoblje te pomaže volonterima u procesu prilagodbe i njihovog neposrednog  rada.   

Daniil Ikonnikov i Sevda Ziiadova pokazali su se kao najbolji kandidati za provođenje ovog projekta među brojim prijavljenima. Osim visokim obrazovanjem, mogu se pohvaliti empatijom, motivacijom za učenje, željom za pomaganjem i druženjem  s našim korisnicima. Budući da svako ljeto idemo na  ljetovanje u Sveti  Filip i Jakov, planirali smo da volonteri tamo provode ljetne praznike s našim korisnicima. Putem komponente projekta koja se odnosi na upravljanje projektom podučit ćemo  volontere o poslovnom razvoju, zadacima, upravljanju troškovima i rizicima, rasporedu i vođenju što će im biti od koristi u kreiranju njihove buduće poslovne karijere.