Stručni skup u CZSR Sesvete – Prezentacija NFB tretmana

Centar za rehabilitaciju Stančić organizirao je stručni skup na kojem je prezentirana Neurofeedback terapija koja se počela provoditi u Dnevnom centru Dugo Selo.  Skup je održan u dvorani CZSS Sesvete, na njemu su sudjelovali predstavnici nadležnog Ministarstva, djelatnici CZSS iz Dugog Sela i Vrbovca te grada Zagreba kao i zainteresirani kolege iz srodnih ustanova.

Ravnateljica Sanjica Grbavac, prof.  je otvorila skup i prezentirajući aktivnosti i planove koji se provode u Centru Stančić.

Rehabilitatori Snježana Jurakić, prof.  i Miroslav Starčević, prof. održali su prezentaciju biofeedback i neurofeedback tretmana s kojima smo započeli u Dnevnom centru. Sudionici skupa su upoznati sa osnovnim informacijama o djelovanju ovih terapija i ciljevima koje s njima želimo postići kroz terapijske protokole i djelovanje na određene vrste teškoća. Sam proces terapija mogli su vidjeti kroz video prezentacije konkretnog rada s klijentima nakon čega su imali mogućnost isprobati tretman na našoj opremi.

Opremu smo uspjeli nabaviti zahvaljujući donacijama: Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Zagrebačkoj  županiji, Gradu Zagrebu, učenicima  OŠ Ivan Benković te privatnim  donatorima,  gospođi  Kraljević Licardo i gospodinu  Moroviću.