SURADNJA DISLOCIRANE JEDINICE ORGANIZIRANOG STANOVANJA DUGO SELO CENTRA STANČIĆ S CAFFE BAROM „CHARLIE“

Dislocirana jedinica organizirano stanovanje s Dnevnim centrom Dugo Selo pruža uslugu organiziranog stanovanja odraslim osobama s invaliditetom već jubilarnih 10 godina. U tih deset godina ostvarili smo različite suradnje s dionicima u lokalnoj zajednici, od kojih je i zapošljavanje naših stanara. Time se ostvarila suradnja sa različitim tvrtkama koje se nalaze na području Dugog Sela.

Jedna od tih suradnji je i nedavna suradnja s caffe barom „Charlie“, koji posluje na području Dugog Sela već dugi niz godina. Kultni caffe bar, u koji mnogi Dugoselci vole dolaziti na jutarnje kave ili večernja druženja ponudio je početkom veljače suradnju s Dislociranom jedinicom organiziranog stanovanja – zapošljavanje jednog našeg stanara.

Caffe bar „Charlie“ i njegovi predstavnici Sandro Antunović i Tomislav Tomić pokazali su interes za zapošljavanje našeg stanara potaknuti primjerima iz njihove okoline – po Zagrebu su znali često viđati osobe s invaliditetom kako rade u barovima i kafićima. Kako unutar naše lokalne zajednice nisu vidjeli takve primjere, odlučili su vlastitom inicijativom pokazati primjer i drugima u lokalnoj zajednici.

Kako sami kažu, vrlo su zadovoljni suradnjom s Dislociranom jedinicom organiziranog stanovanja. Navode kako je naš stanar – Marinko Galović marljiv, organiziran, discipliniran i temeljit i da je užitak raditi s njim.

Zastupnica Vlatka Margetić, mag.act.soc.