Svečano otvorenje Dnevnog centra za korisnike organiziranog stanovanja te Dnevnog Centra za djecu u Dugom Selu

U srijedu 13. prosinca, Centar Stančić je svečano obilježio otvaranje Dnevnog centra za djecu i Dnevnog centra za odrasle u Dugom Selu. Ti prostori su uređeni kroz projekt POSUZ (Poboljšanje socijalnih usluga u zajednici) koji je uspješno priveden kraju.

Svečani dio programa otvorio je dječji zbor Osnovne škole Josipa Zorića, nakon čega se  ravnateljica Centra Stančić, Sanjica Grbavac obratila svim prisutnima, a posebno je zahvalila partnerima na projektu Gradovima Dugom Selu i Vrbovcu te područnim uredima Hrvatskog zavoda za socijalni rad u Dugom Selu i Vrbovcu. Istaknula je činjenicu da u lokalnim zajednicama postoji velika potreba za socijalnim uslugama, osobito onima za djecu te da gotovo 200 djece dolazi na tretman u dugoselski dnevni centar. Posebnu zahvalu za predan i  dugogodišnji rad i trud izrazila je voditeljici DC za korisnike organiziranog stanovanja, gđi  Branki Babić Seke kao i voditeljici DC za djecu gđi Snježani Jurakić.  Uz svečano otvorenje novouređenih objekta, prigodno je i obilježena 10-godišnjica organiziranog stanovanja u Dugom Selu.

Nakon ravnateljice, skupu se obratila gđa Jasminka Kokot Bambić, zamjenica gradonačelnika grada Dugog Sela. Izrazila je svoje zadovoljstvo radom Centra, istaknuvši kako je Dugo Selo bogatije za još jednu instituciju što je važno za korisnike i njihove obitelji.

Prostori za odrasle u Dugom Selu su suvremeno uređeni i prilagođeni potrebama korisnika koji kvalitetno provode svoje slobodno vrijeme uz podršku stručnog osoblja. U stolarskoj radionici izrađuje se prigodni blagdanski asortiman i kućice za ptice, a opremljen je i prostor za vježbanje. U Dnevnom centru za djecu koji je opremljen modernom senzornom sobom, kabinetom za logoterapiju, kineziterapiju kao i ostalim prostorijama, provode se rehabilitacijski tretmani.

Osim dječjeg zbora koji je sve okupljene goste razveselio spletom Božićnih pjesama, svečanost je uveličao i operni pjevač, Marko Antolković, ujedno i zaposlenik našeg Centra.

Nakon zajedničkog obilaska svih prostora, svi prisutni pozvani su na prigodni Božićni domjenak na otvorenom.

 

Ana Jagatić-Petrinec,
članica tima za pripremu i provedbu projekata