Umjetnošću do jednakih mogućnosti

Projektom pod nazivom  „Umjetnošću  do jednakih mogućnosti“ čiji je nositelj Društvo za socijalnu podršku u partnerstvu s Centrom mladih Ribnjak okupili smo korisnike organiziranog stanovanja u zajednici u Jelkovcu kako bismo im poboljšali kvalitetu življenja i dali im priliku da razviju svoje kreativne, komunikacijske, samo prezentacijske i dramske potencijale.

Prve dvije radionice održali smo u Knjižnici Jelkovec koji su svesrdno poduprli naše druženje omogućivši nam susrete u klimatiziranom i osobama s invaliditetom prilagođenom prostoru u središtu naselja. Voditeljica radionice je poznata umjetnica Kruna Tarle. Naši korisnici uživali su u kreativnim sadržajima izrade lutaka te dramskim nastupima. Ovo je bila prilika za mnoge poput Zvonka, Jelene, Ice, Božidara, Željke, Anice .. i drugih da pokažu svoje skrivene talente. Posebno nas je iznenadilo aktivno uključivanje naše Đurđe koje je do nedavno izbjegavala ovakve aktivnosti. Valja istaći da je ovo nastavak prošle godine započete suradnje koja je započela susretima u Centru mladih Ribnjak gdje su održane dvije kreativne radionice i gdje su naši stanari zajedno sa djecom iz kvartova Medveščak i Centar odgledali predstavu „Šuma priča“.

Predviđen je nastavak suradnje nakon ljeta u koje će se uz korisnike organiziranog stanovanja Jelkovec uključiti korisnici Udruge za autizam te volonteri kluba Centra mladih Ribnjak i Društvo studenata socijalnog rada.