Volonteri projekta „Za bolje sutra“ posjetili lokalne škole

Projekt „Za bolje sutra“ koji se od siječnja ove godine  provodi u Centru Stančić ostvario je suradnju s lokalnim školama. U sklopu upoznavanja volontera s lokalnom zajednicom,  naši volonteri iz Rusije, Sevda Ziiadova i Daniil Ikonnikov održali su predavanja učenicima osnovnih i srednjih škola.

Posjetili su Osnovnu školu Rugvica i na satu geografije održali predavanje na temu „Kratki uvod u ruski život i prirodu“. Spomenuli su mnogo zanimljivih i manje poznatih činjenica koje su  učenicima i njihovom profesoru  bile  izuzetno zanimljive.

U Srednjoj školi Dugo Selo volonteri su održali predavanje za učenike trećeg i četvrtog razreda  na temu volontiranja i uključivanja u program Europskih snaga solidarnosti. Ujedno su  im predstavljene i aktivnosti projekta „Za bolje sutra“. Učenici su za zanimanjem pažljivo pratili izlaganja  naših volontera koji su se trudili govoriti na hrvatskom jeziku. Zahvaljujući projektnim aktivnostima od kojih su bile najistaknutije one u radu s korisnicima Centra Stančić volonteri su vrlo dobro savladali naš jezik. Pored toga, volonteri su imali priliku dobro upoznati našu zemlju, njezinu raznolikost, kulturne i prirodne ljepote.

Koordinatorica projekta „Za bolje sutra“
Ana Jagatić-Petrinec