Završen projekt “Zelene oaze u Centru Stančić”

Donacijom Zagrebačke županije od 10.000 kn uspješno smo završili projekt “Zelene oaze u Centru Stančić”.

Zahvaljujući donaciji uspjeli smo postaviti još jednu Zelenu oazu u sjedištu ustanove. Kupljena je vrtna garnitura, paviljon, viseće ležaljke, posađene su biljke penjačice te su izrađeni i postavljeni smjerokazi za lakšu orijentaciju korisnika i posjetioca u vanjskom prostoru Centra.

Cilj ovog projekta bio je omogućiti slabije pokretnim korisnicima s pridruženim intelektualnim i mentalnim teškoćama aktivniju ulogu, obzirom da su zelene površine često nedostupne za osobe s invaliditetom koji se kreću uz pomoć invalidskih kolica. Optimalan  način za postizanje takvog cilja bio je uređenje pristupačnih Zelenih oaza za odmor. Centar Stančić podržava zelene politike te se može pohvaliti i zaštitom okoliša. Zelene oaze za odmor Centra Stančić zamišljene su kao edukativna i interaktivna oaza koja služi za relaksaciju uz usvajanje novih spoznaja, socijalne komunikacije i radnih vještina.

Uređenjem Zelene oaze omogućili smo našim korisnicima, osobama s invaliditetom da uživaju u zelenilu i ljepotama zelenog okruženja te na taj način obogate svoju kvalitetu življenja. Korisnici će svoje slobodno vrijeme provoditi u Zelenoj oazi listajući knjige, slikovnice i baviti se interaktivnim igrama na otvorenom.

 

 

Ana Jagatić-Petrinec