Završna konferencija projekta „Dva koraka dalje“

Dana 08.travnja 2022. godine u hotelu Antunović u Sesvetskom Kraljevcu održana je završna Konferencija projekta „Dva koraka dalje“.


Pred okupljenim gostima i uzvanicima od kojih ćemo posebno izdvojiti gosp. Nenada Paniana, Gradonačelnika Grada Dugog Sela, saborsku zastupnicu gđu. Erminu Lekaj Prljaskaj , gđu. Idu Poda, suprugu veleposlanika Republike Albanije, Marinku Bakula Anđelić, zamjenicu pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom te brojne ravnatelje i kolege iz srodnih ustanova, prezentirani su rezultati projekta financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda. Kako je istakla voditeljica projekta, Ana Lovrić, projekt je predstavljao značajan iskorak u funkcioniranju Centra Stančić i prenio je fokus pružanja socijalnih usluga iz sjedišta u lokalne zajednice. Projekt također sadrži inovativne elemente jer smo uvođenjem labradora RICA uveli i novi oblik potpomognute terapije za djecu s teškoćama u razvoju.


Sredstvima projekta financirano je zapošljavanje i cijeli niz dodatnih edukacija za 13 stručnih visokoobrazovanih radnika koji će svoj rad nastaviti po završetku projekta u dislociranim jedinicama, Dnevnom centru Vrbovec i Dnevnom centru Dugo Selo. Pored toga, sredstvima projekta nabavljeno je 5 vozila među kojima mini bus za prijevoz korisnika te kombi s rampom za prijevoz korisnika s invaliditetom. Opremljeni su prostori za pružanje socijalnih usluga u zajednici, nabavljena je računalna oprema te oprema za radionice koje će djelovati u sklopu dnevnih centara.


Tijekom Konferencije, prikazan je dokumentarni film financiran sredstvima projekta „Dva koraka dalje“ u kojem smo prikazali rad naše ustanove te dali detaljniji prikaz projektnih aktivnosti.

 

 

Više o projektu možete saznati na www.zabavni.hr i u nastavku pogledati emisiju Zabavnog radija:

Isto tako možete pogledati i prilog prenesen na radio Požegi::